Rapportages personeelsregistratiesysteem

Een personeelsregistratiesysteem is een belangrijk onderdeel van elk bedrijf. Het helpt om alle personeelsgegevens op één plek te bewaren en te beheren. Dit kan een waardevolle bron van informatie zijn voor managers en HR-medewerkers.

Personeelssoftware kan verschillende soorten rapportages genereren. Deze rapportages kunnen worden gebruikt om verschillende doeleinden, zoals:

  • Voldoen aan wet- en regelgeving: Sommige wet- en regelgeving vereist dat bedrijven bepaalde gegevens over hun personeel verzamelen en bewaren. HR software kan helpen om deze gegevens te verzamelen en te bewaren, zodat bedrijven kunnen voldoen aan deze verplichtingen.
  • Beheer van personeelsgegevens: Een personeelsinformatiesysteem kan helpen om personeelsgegevens op een georganiseerde en veilige manier te beheren. Dit kan HR-medewerkers helpen om de gegevens gemakkelijk te vinden en te gebruiken wanneer dat nodig is.
  • Analyse van personeelsgegevens: Personeelsinformatiesoftware kan worden gebruikt om personeelsgegevens te analyseren om trends en patronen te identificeren. Deze informatie kan worden gebruikt om beslissingen te nemen over personeelsbeleid, zoals salarissen, opleidingen en promoties.
  • Communicatie met personeel: Een personeelssysteem kan worden gebruikt om personeelsrapportages te genereren die kunnen worden gedeeld met het personeel. Deze rapportages kunnen worden gebruikt om personeel op de hoogte te houden van personeelszaken, zoals verlof, verzuim en trainingen.

De specifieke rapportages die een personeelsinformatiesysteem kan genereren, zijn afhankelijk van de behoeften van het bedrijf. Enkele van de meest voorkomende rapportages zijn echter:

  • Personeelslijst: Dit rapport bevat een lijst met alle werknemers van het bedrijf, inclusief hun naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en functie.
  • Salarislijst: Dit rapport bevat een lijst met alle werknemers van het bedrijf, inclusief hun naam, functie, salaris, toeslagen en aftrekposten.
  • Verloflijst: Dit rapport bevat een lijst met alle werknemers van het bedrijf die verlof hebben genomen, inclusief de datum van het verlof, de duur van het verlof en de reden voor het verlof.
  • Verzuimlijst: Dit rapport bevat een lijst met alle werknemers van het bedrijf die verzuim hebben gehad, inclusief de datum van het verzuim, de duur van het verzuim en de reden voor het verzuim.
  • Trainingslijst: Dit rapport bevat een lijst met alle werknemers van het bedrijf die trainingen hebben gevolgd, inclusief de naam van de training, de datum van de training en de inhoud van de training.

 

Gratis HRM infopakket

Nu aanvragen

U krijgt:

Vergelijk enkel bij uw organisatie passende systemen.
Beoordeel zelf online welke geselecteerde systemen het beste aansluiten bij uw wensen.
Om u te helpen bij de keuze van de juiste HRM software leverancier heeft Select een unieke checklist ontwikkeld.
Ontvang de meest actuele productinformatie en case studies.
Heeft u vragen of kunnen wij u persoonlijk helpen? Bel ons: 033-8200970.