Organisatie van HR-automatisering in een meertalige internationale organisatie: een gids voor interculturele samenwerking

In de huidige globaliserende wereld hebben veel bedrijven en organisaties werknemers die meerdere talen spreken. Dit kan een uitdaging vormen voor de automatisering van HR-processen, omdat de meeste automatiseringssoftware slechts in één of enkele talen beschikbaar is.

Er zijn echter een aantal stappen die internationale organisaties kunnen nemen om hun HR-processen te automatiseren op een manier die inclusief is voor alle werknemers, ongeacht hun taalvaardigheid.

Stap 1: Bepaal uw behoeften

De eerste stap is om uw huidige HR-processen te beoordelen en te bepalen welke kunnen worden geautomatiseerd. Zodra u een lijst met potentiële processen heeft, moet u de volgende factoren overwegen:

 • Hoeveel werknemers worden er door elk proces beïnvloed?
 • Hoe complex is het proces?
 • Hoeveel tijd en geld kost het proces momenteel?
 • Welke talen spreken uw werknemers?

Stap 2: Kies de juiste automatiseringssoftware

Bij het kiezen van HR-automatiseringssoftware is het belangrijk om een ​​oplossing te kiezen die beschikbaar is in de talen van uw werknemers. U moet ook de volgende factoren overwegen:

 • De functies en functionaliteit van de software
 • Het gebruiksgemak
 • De kosten
 • Het niveau van beschikbare ondersteuning

Stap 3: Vertaal de software en documentatie

Als u geen HR-software kunt vinden die beschikbaar is in de talen van uw werknemers, moet u mogelijk de software en documentatie zelf vertalen. Dit kan een tijdrovend en kostbaar proces zijn, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat alle werknemers toegang hebben tot de software in hun voorkeurstaal.

Stap 4: Train uw werknemers

Zodra u HR-automatiseringssoftware heeft gekozen en geïmplementeerd, is het belangrijk om uw werknemers op te leiden in het gebruik ervan. Deze training moet worden aangeboden in de talen van uw werknemers.

Stap 5: Monitor en pas aan

Zodra uw meertalige HR-automatiseringsprocessen zijn gestart, is het belangrijk om ze te monitoren en indien nodig aan te passen. Dit helpt u ervoor te zorgen dat de processen efficiënt en effectief zijn en dat ze voldoen aan de behoeften van uw werknemers.

Tips voor het automatiseren van HR-processen in een meertalige organisatie:

 • Gebruik een cloudgebaseerde oplossing: Cloudgebaseerde HR-oplossingen zijn over het algemeen gemakkelijker te vertalen en te onderhouden dan on-premises oplossingen.
 • Kies een oplossing die aanpasbaar is: dit stelt u in staat om de software aan te passen aan de specifieke behoeften van uw organisatie en uw werknemers.
 • Gebruik machinevertaling: Machinevertalingshulpmiddelen kunnen worden gebruikt om HR-software en -documentatie in meerdere talen te vertalen. Het is echter belangrijk om de vertalingen zorgvuldig te controleren om ervoor te zorgen dat ze nauwkeurig zijn.
 • Ontvang feedback van uw werknemers: Zodra u HR-automatiseringsprocessen heeft geïmplementeerd, is het belangrijk om feedback van uw werknemers te krijgen om ervoor te zorgen dat ze aan hun behoeften voldoen.

Automatisering van HR-processen kan tijd en geld besparen en de efficiëntie van uw HR-afdeling verbeteren. Het is echter belangrijk om de behoeften van uw meertalige personeelsbestand zorgvuldig te overwegen bij het kiezen en implementeren van een HRIS (Human Resources Information System). Door de bovenstaande stappen en tips te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw HR-automatiseringsprocessen inclusief zijn voor alle werknemers, ongeacht hun taalvaardigheid.

Gratis HRM infopakket

Nu aanvragen

U krijgt:

Vergelijk enkel bij uw organisatie passende systemen.
Beoordeel zelf online welke geselecteerde systemen het beste aansluiten bij uw wensen.
Om u te helpen bij de keuze van de juiste HRM software leverancier heeft Select een unieke checklist ontwikkeld.
Ontvang de meest actuele productinformatie en case studies.
Heeft u vragen of kunnen wij u persoonlijk helpen? Bel ons: 033-8200970.