e-HRM staat voor elektronisch Human Resource Management

Het registreren, verwerken, gebruiken (incl. rapporteren) van digitale HR informatie wordt e-HRM genoemd. e-HRM is de toepassing van informatietechnologie in de personeelsafdeling met als doel de interactie tussen de werkgever en de werknemers te vereenvoudigen. De automatisering wordt gebruikt voor het opslaan van informatie over onder andere salaris, personeelsgegevens, prestatiemeting, training, recruitment en strategische oriëntatie. IT verandert de manier waarop HR afdelingen omgaan met het opslaan van gegevens en het delen van informatie. Het verminderd de hoeveelheid papierwerk substantieel en biedt uitgebreide toegang tot grote hoeveelheden data. Ook de medewerker heeft middels self service toegang tot een deel van het personeelsinformatiesysteem om zelf zijn/haar prestaties te evalueren, gegevens bij te houden en verlofaanvragen in te dienen. Het systeem maakt gebruik van intranet en andere web gebaseerde kanalen. Autorisatie voor toegang en gebruik van de verschillende HR functies wordt beheerd vanuit de software. Uiteraard vormt de implementatie van een e-HRM oplossing ook vaak een aanleiding voor de implementatie van nieuwe HR strategieën en andersom.

Globalisatie en toenemende concurrentie dwingen organisaties om snel te denken over innovatie en hoe te excelleren om te overleven. Technologische ontwikkelingen zijn hierbij vaak een drijvende kracht. Technologie en IT in het bijzonder verandert de manier waarop we communiceren, leven, werken en zaken doen. Organisaties moeten verschuiven van fysieke technologie naar informatie technologie, van kapitaal gebaseerde business modellen naar rond mensen gecentreerde business modellen en van conflict naar coöperatieve samenwerkingen.

De belangrijkste horde voor de personeelsafdeling is de overgang naar IT gebaseerde processen. De mogelijkheden van IT in Human Resource Management zijn zo goed als onbeperkt. In principe kunnen alle HR processen door IT ondersteund worden. Met computers kunnen grote hoeveelheden HR data eenvoudig geanalyseerd en ontsloten worden als bruikbare management rapporten. Op deze website treft u een uitgebreide checklist om vast te stellen welke processen uw HR afdeling wil automatiseren. In het eenvoudig aan te vragen informatie pakket ontvangt u informatie over de e-HRM leveranciers die het beste aansluiten bij uw wensen.

Hoe kan u het beste gebruik maken van SelectHRM?

Als eerste stap is het belangrijk om uw e-HRM doelstellingen te definiëren. Wat wilt u bereiken en hoe kan een personeelsinformatiesysteem, al dan niet in combinatie met salarissoftware, hierbij helpen door relevante gegevens op een gestructureerde manier op te slaan in een HR database? Het uitwerken van de e-HRM doelen, zal dus leiden tot een lijst van eisen en wensen, waaraan het HR systeem zou moeten voldoen. Met de vergelijkingstool, in het SelectHRM informatiepakket, kunnen deze vereisten gebruikt worden om een 'shortlist' van potentiële oplossingen samen te stellen. Een aantal van deze HR leveranciers kan vervolgens uitgenodigd worden voor een demonstratie van hun HRM systeem. Zorg ervoor dat u een op maat gemaakte demonstratie krijgt en niet een algemene presentatie van de unieke eigenschappen van de betreffende leverancier. Dit moet u in staat stellen de e-HRM software oplossing te selecteren, die het beste aansluit bij uw wensen en uw budget.

Gratis HRM infopakket

Nu aanvragen

U krijgt:

Vergelijk enkel bij uw organisatie passende systemen.
Beoordeel zelf online welke geselecteerde systemen het beste aansluiten bij uw wensen.
Om u te helpen bij de keuze van de juiste HRM software leverancier heeft Select een unieke checklist ontwikkeld.
Ontvang de meest actuele productinformatie en case studies.
Heeft u vragen of kunnen wij u persoonlijk helpen? Bel ons: 033-8200970.