HR Software recente ontwikkelingen

HR-software (Human Resources) heeft zich de afgelopen jaren ook voortdurend ontwikkeld en blijft dat doen om aan de veranderende behoeften van bedrijven en werknemers te voldoen. Hier zijn enkele belangrijke HR-softwareontwikkelingen die momenteel plaatsvinden:

  1. Cloud-based HR: Cloud-based HR is een van de belangrijkste ontwikkelingen op dit moment. Cloud-oplossingen bieden bedrijven de mogelijkheid om hun HR-systeem in de cloud te draaien, waardoor ze gemakkelijk toegang hebben tot hun gegevens en het systeem vanaf elke locatie kunnen benaderen. Bovendien zorgen cloud-oplossingen ervoor dat het HR-systeem altijd up-to-date is.
  2. AI en machine learning: AI en machine learning worden steeds vaker gebruikt in HR-software om het wervingsproces te verbeteren en de besluitvorming te ondersteunen. Bijvoorbeeld het screenen van CV's, het voorspellen van de prestaties van sollicitanten en het identificeren van de juiste kandidaten voor een functie.
  3. Self-service portals: HR-softwarebedrijven richten zich steeds meer op het creëren van self-service portals voor werknemers en managers. Deze portals stellen werknemers in staat om gemakkelijk hun persoonlijke gegevens bij te werken, vakantiedagen aan te vragen en andere HR-gerelateerde taken uit te voeren. Managers kunnen op hun beurt gemakkelijk toegang krijgen tot de prestatiegegevens van hun teamleden en deze gegevens gebruiken voor beoordelingen.
  4. Gamification: Gamification is een trend die zich steeds meer verspreidt in HR-software. Gamification omvat het gebruik van spelmechanismen om de betrokkenheid van werknemers te vergroten en hen te motiveren om hun doelen te bereiken. Bijvoorbeeld het gebruik van beloningen en badges voor prestaties op het gebied van gezondheid en welzijn.
  5. Employee engagement: Bedrijven zijn zich meer bewust geworden van het belang van employee engagement en HR-softwarebedrijven ontwikkelen oplossingen die zich richten op het meten en verbeteren van de betrokkenheid van werknemers. Deze oplossingen omvatten bijvoorbeeld het uitvoeren van medewerkerspeilingen, het bieden van mogelijkheden voor feedback en het aanbieden van training en ontwikkeling.

Kortom, HR-software blijft zich ontwikkelen om aan de veranderende behoeften van bedrijven en werknemers te voldoen en nieuwe technologieën te integreren om de efficiëntie te verbeteren en de betrokkenheid van werknemers te vergroten.

Gratis HRM infopakket

Nu aanvragen

U krijgt:

Vergelijk enkel bij uw organisatie passende systemen.
Beoordeel zelf online welke geselecteerde systemen het beste aansluiten bij uw wensen.
Om u te helpen bij de keuze van de juiste HRM software leverancier heeft Select een unieke checklist ontwikkeld.
Ontvang de meest actuele productinformatie en case studies.
Heeft u vragen of kunnen wij u persoonlijk helpen? Bel ons: 033-8200970.