Hoe een leermanagementsysteem kan helpen bij talentmanagement en opvolgingsplanning

Talentmanagement is het proces van het aantrekken, ontwikkelen en behouden van de beste werknemers voor uw organisatie. Opvolgingsplanning is het proces van het identificeren en ontwikkelen van hooggetalenteerde werknemers die in de toekomst belangrijke rollen kunnen vervullen.

Een leermanagementsysteem (LMS), een softwaretoepassing die organisaties helpt bij het leveren, volgen en beheren van training en educatie, kan een waardevol hulpmiddel zijn voor zowel talentmanagement als opvolgingsplanning. Een LMS kan u helpen:

 • Hooggetalenteerde werknemers identificeren: Een LMS kan de trainingsrecords van werknemers, prestatiebeoordelingen en andere gegevens bijhouden om u te helpen werknemers te identificeren die de vaardigheden en potentieel hebben om te slagen in belangrijke rollen.
 • Hooggetalenteerde werknemers ontwikkelen: Een LMS kan werknemers de training en ontwikkeling bieden die ze nodig hebben om de vaardigheden en kennis te verwerven die ze nodig hebben om in toekomstige rollen te slagen.
 • Opvolging plannen: Een LMS kan u helpen de voortgang van hooggetalenteerde werknemers te volgen en opvolgingsplannen voor belangrijke rollen te ontwikkelen.

Hier zijn enkele specifieke manieren waarop een LMS kan worden gebruikt voor talentmanagement en opvolgingsplanning:

 • Hooggetalenteerde werknemers identificeren: Een e-learningplatform kan de trainingsrecords van werknemers, prestatiebeoordelingen en andere gegevens bijhouden om u te helpen werknemers te identificeren die de vaardigheden en potentieel hebben om te slagen in belangrijke rollen. U kunt bijvoorbeeld het systeem gebruiken om de deelname van werknemers aan trainingscursussen te volgen, hun prestaties op assessments en hun feedback van managers.
 • Hooggetalenteerde werknemers ontwikkelen: Een LMS kan werknemers de training en ontwikkeling bieden die ze nodig hebben om de vaardigheden en kennis te verwerven die ze nodig hebben om in toekomstige rollen te slagen. U kunt bijvoorbeeld de software gebruiken om aangepaste trainingscursussen te maken voor hooggetalenteerde werknemers, of om hen toegang te geven tot online resources zoals webinars en artikelen.
 • Opvolging plannen: Een online leersysteem kan u helpen de voortgang van hooggetalenteerde werknemers te volgen en opvolgingsplannen voor belangrijke rollen te ontwikkelen. U kunt bijvoorbeeld de LMS gebruiken om een database van hooggetalenteerde werknemers te creëren, samen met hun vaardigheden, ervaring en loopbaandoelen. U kunt ook de applicatie gebruiken om de voortgang van opvolgingsplannen te volgen en om eventuele hiaten te identificeren die moeten worden opgevuld.

Door een leermanagementsysteem te gebruiken, kunt u uw talentmanagement- en opvolgingsplanningsprocessen verbeteren en ervoor zorgen dat uw organisatie de juiste mensen in de juiste rollen heeft om zijn doelen te bereiken.

In aanvulling op het bovenstaande, hier zijn enkele andere voordelen van het gebruik van een LMS voor talentmanagement en opvolgingsplanning:

 • Verbeterde betrokkenheid van werknemers: Een persoonlijke leeromgeving kan het voor werknemers gemakkelijker maken om te leren en hun vaardigheden te ontwikkelen, wat kan leiden tot verbeterde betrokkenheid en tevredenheid van werknemers.
 • Gereduceerde trainingskosten: Een e-learningplatform kan u helpen trainingskosten te verlagen door werknemers toegang te geven tot online trainingscursussen en resources.
 • Verhoogde naleving: Een online leersysteem kan u helpen ervoor te zorgen dat uw organisatie voldoet aan alle relevante trainingsregelgeving.

Als u op zoek bent naar een manier om uw talentmanagement- en opvolgingsplanningsprocessen te verbeteren, dan is een LMS-systeem een ​​goede optie om te overwegen. Een LMS kan u helpen hooggetalenteerde werknemers te identificeren, hun vaardigheden te ontwikkelen en te plannen voor hun toekomstige rollen. Dit kan helpen ervoor te zorgen dat uw organisatie de juiste mensen in de juiste rollen heeft om zijn doelen te bereiken.

Hier zijn enkele aanvullende tips voor het gebruik van een leermanagementsysteem om talentmanagement en opvolgingsplanning te verbeteren:

 • Zorg ervoor dat de LMS is geïntegreerd met uw HR-software, zodat u een ​​enkele bron van waarheid heeft voor werknemersgegevens.
 • Gebruik de LMS-software om een ​​leercultuur in uw organisatie te creëren. Stimuleer werknemers om gebruik te maken van de trainings- en ontwikkelingsmogelijkheden die beschikbaar zijn.
 • Beoordeel uw opvolgingsplannen regelmatig en zorg ervoor dat ze up-to-date zijn.
 • Communiceer opvolgingsplannen aan de betrokken medewerkers.

Gratis HRM infopakket

Nu aanvragen

U krijgt:

Vergelijk enkel bij uw organisatie passende systemen.
Beoordeel zelf online welke geselecteerde systemen het beste aansluiten bij uw wensen.
Om u te helpen bij de keuze van de juiste HRM software leverancier heeft Select een unieke checklist ontwikkeld.
Ontvang de meest actuele productinformatie en case studies.
Heeft u vragen of kunnen wij u persoonlijk helpen? Bel ons: 033-8200970.